ASPECTE GEOGRAFICE:
Plantatia de vita de vie Otarnita se intinde pe un versant cu expunere vestica. Sirurile sunt dispuse longitudinal pe versantul dealului.
Coordonate: 45°50’00”N; 21°35’08”E
Altitudine: 200 m peste nivelul marii
Clima: Continentala (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol: Sol slab acid, argilos – mlastinos
Precipitatii: 600 – 800 mm anual
PODGORIE:
Soiuri: Pinot Noir
Ingrijirea solurilor: Lucrari de vara si fertilizare cu ingrasamant verde la sfarsitul toamnei/inceputul iernii. Lucrarile agricole efectuate urmaresc structurarea solurilor in vederea crearii in verde pentru optimizarea calitatii productiei.
Ingrijirea viilor: Toate lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual. Se efectueaza si lucrari de recoltare in verde pentru optimizarea calitatii productiei.
Sistem de conducere: Guyot, cu 3.968 plante/ha
Productia: 490 ml/planta
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor
Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri
Fermentatia in rezervoare tronconice din otel timp de 30 zile
Fermentatia malolactica in butoaie din lemn de stejar cu capacitatea de 225 litri.
Invechirea in butoaie din lemn de stejar timp de 8 luni
DATE GENERALE:
Denumire: DOC Recaş
Volum alcoolic: 14%
Aciditate totala: 5.5 g/l
Continut de zahar: 2 g/l
Invechire in butoaie de lemn: 8 luni
Invechire in sticla: 6 luni
Patrare: 14°C, la loc uscat si intunecos
Servire: 16°C
Asortare: carne alba, melci
Recenzii
Nu există recenzii până acum.